Cecilias författarskap

Cecilias författarskap inriktar sig på kriminalromaner. Sedan 2017 har hon utkommit med tre romaner i Sara Vallén-sviten, Vit syren, I egna händer och Pojken som försvann. Den fjärde utkommer i januari 2020.

Under närmare 20 år arbetade Cecilia som polis och har en lång period utrett och lett arbetet med utredningar rörande våld i nära relationer, sexualbrott och brott mot barn. All den erfarenhet Cecilia har tagit med sig under dessa år, utgör också fundamentet för författarskapet.

I Cecilias författarskap ingår också en novellsamling, Ur min ögonvrå.

 

Intentioner i Cecilias författarskap

För Cecilia Sahlström har det kommit att bli viktigt  att dels visa att brott inte alltid handlar om att människor är onda, det är handlingar sprungna ur förtvivlan, vanmakt och utsatthet som är onda. Dels vill Cecilia också visa att många brott är klasslösa, att gärningspersoner och offer finns bakom stängda dörrar, i varje samhälle och är alldeles oberoende av position och bildning.

 

Recensioner

Pojken som försvann

Bokprataren recenserar Pojken som försvann
Villa Freja recenserar Pojken som försvann

I egna händer

Zellys bokblogg recenserar

Ylva Kort och Gott recenserar

Vit Syren

Dast magazin recenserar

Annas Fotnoter recenserar

 

Samtliga romaner ligger på topplistan på Storytel. Om du tycker om att lyssna hellre än att läsa eller om du gillar kombinationen är ljudbok ett utmärkt alternativ eller kombination:

Samtliga romaner på Storytel hittar du här