Cecilias författarskap

Cecilias författarskap inriktar sig på kriminalromaner. Cecilia Sahlström debuterade med Vit syren den 1 juni 2017 på Bokfabriken förlag i Malmö. Boken är en odyssé i mänskligt förfall, med inriktning på unga människors utsatthet. Den 11 april 2018 kommer roman nummer 2 i serien om Sara Vallén och Rita Anker. Romanen heter I egna händer. 

Under närmare 20 år arbetade Cecilia som polis och har en lång period utrett och lett arbetet med utredningar rörande våld i nära relationer, sexualbrott och brott mot barn. All den erfarenhet Cecilia har tagit med sig under dessa år, utgör också fundamentet för författarskapet.

I Cecilias författarskap ingår också en novellsamling, Ur min ögonvrå. 

Intentioner i Cecilias författarskap

För Cecilia Sahlström har det kommit att bli viktigt  att dels visa att brott inte alltid handlar om att människor är onda, det är handlingar sprungna ur förtvivlan, vanmakt och utsatthet som är onda. Dels vill Cecilia också visa att många brott är klasslösa, att gärningspersoner och offer finns bakom stängda dörrar, i varje samhälle och är alldeles oberoende av position och bildning. 

Recensioner Vit syren

Vill rekommendera författare Cecilia Sahlströms nyutgivna kriminalroman "Vit Syren" som utspelar sig i centrala Lund en försommar när syrenerna blommar som mest! Som gammal Lundabo är det lätt att känna igen sig när historiens förlopp letar sig fram genom Lunds trånga gator och trappuppgångar; i Stadsparkens buskage och stadens cafeer. Det är upplivande och kul! Författaren, Cecilia väjer inte för livets mörka och svåra sidor som tex tonåringens våndor och utsatthet som skildras på ett allvarligt och känsligt sätt. Hon ger uttryck för våra tabun, vår skamfyllda ensamhet, vår kärlekstörst, våldet och vår mänskliga skruttighet, ärligt och brutalt, men även det nära och fina. Mitt i allt detta; en spännande polisutredning av ett brott av det hemskaste slag. Berättelsen driver dig snabbt vidare, du vill inte sluta läsa, du vill veta...det handlar om människor som kunde vara dina vänner eller grannar, om människor vars livsöden du helst inte vill veta. Det är spännande och bra, Cecilias skrivkonst imponerar på mig och jag inbillar mig att det märks att det är en före detta polis som skrivit den! Läs den gärna

Följ länken nedan så hittar du Vit syren på bokrean. Du kan förboka den och du hittar också fler recensioner i bokbloggarnas länkar på Bokus sida.

 https://www.bokus.com/bok/9789176294703/vit-syren/